Ce conditii trebuie sa indeplineasca o firma de contabilitate

Ce conditii trebuie sa indeplineasca o firma de contabilitate

O firmă de contabilitate trebuie să îndeplinească anumite condiții pentru a fi considerată autorizată și să poată oferi servicii de contabilitate:

Să aibă personal calificat

Firma trebuie să aibă angajați cu experiență și cunoștințe solide în domeniul contabilității și al fiscalității.

De obicei, acești angajați trebuie să aibă studii superioare în domeniul contabilității sau să fie absolvenți ai unei școli postliceale de profil.

Să fie înregistrată la Camera de Comerț

Firma trebuie să fie înregistrată ca societate comercială la Camera de Comerț și Industrie și să aibă un cod unic de identificare fiscală (CUI).

Să aibă autorizație de la Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR)

Firma trebuie să fie autorizată de CECCAR pentru a putea presta servicii de contabilitate. Această autorizație este acordată numai după ce firma a îndeplinit cerințele legale, inclusiv să aibă un expert contabil sau un contabil autorizat în cadrul echipei.

Să dispună de infrastructură și tehnologie adecvată

Firma de contabilitate trebuie să aibă o infrastructură solidă și o tehnologie modernă pentru a putea presta servicii de contabilitate în mod eficient și precis.

Să ofere servicii în conformitate cu standardele profesionale

Firma trebuie să ofere servicii de contabilitate în conformitate cu standardele și principiile contabile internaționale (IFRS) sau cele naționale (OMFP) și să respecte toate cerințele fiscale și contabile relevante.

Să asigure confidențialitatea datelor

Firma trebuie să aibă politici și proceduri stricte de protecție a datelor și să asigure confidențialitatea informațiilor privind clienții săi.

Acestea sunt doar câteva dintre condițiile pe care o firmă de contabilitate trebuie să le îndeplinească.

Este important să se ia în considerare și alte aspecte, cum ar fi experiența în industria în care activează clientul, reputația firmei și prețurile practicate.

Contabilbrasov.ro inteplineste toate criteriile de mai sus. Alege sa lucrezi cu noi indiferent de marimea firmei dvs sau de activitatea pe care o aveti.

Cere oferta la 0737 431 252
contabil whatsapp